Hvor er der en voksen?

Jeg hentede min søn i børnehaven d. 12. november kl 16.00.

Han var indenfor og lege med to andre børn. Der var en pædagog udenfor, en der skiftede et barn, og en der rodede op.

Min søn er glad da jeg hentede ham. MEN han har overfladiske sår hen over kinden, et hak i huden i panden og det jeg troede – aka bildte mig selv ind – var rødbedesaft på højre skulder.

Vi mødte to pædagoger på vej til garderoben, men intet blev sagt end “hej hej” og “Hav en god aften”. Der blev intet nævnt omkring hans sår, så vi forsatte.

Da vi kom hjem var han træt, han ville helst bare være på sofaen, men han spiste og var glad.

Cirka kl 01 kastede han op. Da vi satte os i bilen, for at køre på skadestuen, kastede ham op igen.

Vi ankom på skadestuen med en formodning om at han havde en hjernerystelse. Men da jeg intet kendte til faldet ud over hans sår, og lægen samtidig kunne høre maven arbejde på højtryk blev vi sendt hjem med mistanke om en virus i maven og “han vil nok få diaré senere”.

Jeg kontaktede børnehaven dagen efter, hans primære pædagog vidste intet om faldet, og ville derfor høre den anden tilstedeværende pædagog ad.

Theodor var kun blevet mere sløj, han ville ikke rigtig hverken drikke eller spise. Diaré blev der aldrig noget af.

Jeg kontaktede slf egen læge. Det krævede nogen overtalelse, at de skulle se ham, da han jo var blevet “udredt”. Efter at have forklaret at han var brænd varm – uden feber – at han var helt bleg, sløv og ikke drak eller spiste, gav hun os en tid.

Kl 12 faldt T i søvn i mine arme i lægens venteværelse. Han blev ukontaktbar. Han reagerede ikke på tiltale, på at lægen åbnede hans øjne eller trykkede på maven. Først da nålen blev sat i hans finger åbnede han øjnene i et chok.

“Han har hjernerystelse. Han har ikke måske hjernerystelse, det er udelukkende en hjernerystelse”

Jeg kontaktede børnehaven igen, og ingen vidste hvad der var sket.

Min søn er formenligt faldet, slået hovedet ned i noget og formentlig været kortvarig bevidstløs, og ingen pædagoger som var til stede ved hvad der er sket.

Børn falder. Og jeg har intet ondt mod børnehaven eller dens ansatte. Men det er skræmmende at min søn kan falde, slå hovedet, få en hjernerystelse og ingen ved hvad der er sket.

Det her kunne have gået så meget værre end det gjorde. Og det er ingen andres skyld end folket på Borgen. Der er ikke nok pædagoger i vores institutioner, og det kunne have sat min og alle andres børn i kæmpe fare! Dette kan ikke være rigtigt!

Det tog T 5 dage at komme sig oven på hjernerystelsen – selvom lægen sagde 1-2 dage.

T kunne have haft en blødning i hjernen, og lægen på skadestuen ville ikke have set dette, fordi hun afviste det som en mavevirus.

Der er noget alvorligt galt i vores system, og det er ikke dets ansattes skyld. Der mangler penge, ressourcer og personale.

Tak verden for at min søn ikke kom mere til skade. Men kære folk på Borgen, sørg nu for at flere uskyldige ikke bliver sat i unødvendig fare!

Skriv et svar